Stor stålaffär – TSAB förvärvar Stålkompaniet

Nu blir två av Sveriges största stål- och plåtgrossister en. Detta när TSAB i Jönköping förvärvar Stålkompaniet i samma stad. Totalt får den nya verksamheten en omsättning på knappt 1,1 miljarder kronor per år. Övertagandet sker den 1 juni.

– En strategiskt viktig affär för oss. Genom att förvärva en duktig leverantör blir vi dubbelt så stora och stärker vår roll på marknaden, säger Jerker Samuelsson, vd på TSAB.

Förvärvet innebär att TSAB (Terramet Stålcenter AB) nu växer med tio anställda och tar över hela Stålkompaniet, vars lager på runt 4 000 ton stål och plåt successivt kommer att flyttas över till TSAB. TSAB behöver inledningsvis inte göra någon utbyggnad för att inrymma Stålkompaniets verksamhet. Var för sig omsatte verksamheterna senaste räkenskapsåret 555 miljoner kronor (TSAB) respektive 525 miljoner kronor (Stålkompaniet).

– Vi är jätteglada över affären som gör oss till en starkare leverantör för våra kunder. Genom att vi nu växer och får ett större lager kan vi öka våra volymer, göra större inköp och blir mer attraktiva hos våra leverantörer. Affären innebär att vi tar över en leverantör med över 500 kunder som har levererat runt 30 000 ton per år de senaste åren, säger Jerker Samuelsson.

Stålkompaniet är ett anrikt familjeföretag som har funnits sedan 1992 och startades av Leif Hultqvist, pappan till nuvarande vd Angelique Sjö Hultqvist. En anledning till att ägarna nu väljer att sälja är att de har ett utgående markkontrakt som innebär att företaget måste flytta inom kort – och att det varit svårt att hitta nytt område i Jönköping att flytta till.

– Vi har haft en dialog under mer än 10 år med Jönköpings kommun om en ny tomt, men ingenting händer. Det påverkade vårt beslut. Det känns skönt att det är ett ambitiöst Jönköpingsföretag som förvärvar vårt företag. TSAB vill växa och utvecklas. För våra anställda som nu går över till TSAB är det också en bra lösning då de kan bo kvar här och fortsätta arbeta i samma bransch, säger Angelique Sjö Hultqvist.

För mer information, kontakta:

Jerker Samuelsson, vd TSAB, 0705-14 90 87, jerker.samuelsson@tsab.com

TSAB är en av Sveriges snabbast växande plåt- och stålleverantörer. Företaget har 12 medarbetare och en omsättning på cirka 555 miljoner kronor. TSAB förfogar över en lageryta utomhus på 51 000 kvadratmeter, ett varmlager på 4 200 kvadratmeter och från företaget går varje dag upp till 30 lastbilar med stål och plåt. Läs mer på https://terrametstalcenter.se

Stålkompaniet är en stål- och plåtgrossist som startade 1992 och omsätter runt 525 miljoner kronor. Företaget handlar direkt från Europas ledande stålverk och specialiteten är kallvalsad-varmvalsad plåt 1-200 millimeter, som lagerförs. Läs mer på stalkompaniet.se

Speditör/Säljare

Vi behöver förstärkning till speditionen när vår ordinarie medarbetare
är föräldraledig. Tjänsten innebär bilbokningar, urskrift av fraktsedlar mm. Du kommer att få jobba tillsammans med vår speditör innan du gör jobbet själv.
Tanken är att du sedan ska jobba med försäljning där vi också behöver förstärkning. Vi kommer att utbilda dig i stålkvaliteer, säljteknik samt att du kommer få några befintliga kunder.
Vi söker dig som är stresstålig, ordningssam, serviceminded och driven.
Erfarenhet av spedition och försäljning är bra men inte nödvändig.
Det viktigaste är rätt inställning.
Om du tror att detta kan passa dig så maila ditt cv samt berätta lite
om dig själv och dina egenskaper. Maila till a.hultqvist@stalkompaniet.se


Intervjuer och uttagning sker löpande fram t.o.m. 31 oktober.

SEMSTERSTÄNGT 2020

Vi har helt stängt v.29 och 30.

Öppnar åter måndag 27 Juli.

Trevlig sommar!

ÖPPETTIDER UNDER JULHELGER 2019

Vi har följande öppettider under julhelgerna.

Måndag 23/12 Öppet t.o.m. kl.14:00

Tisdag 24/12 Stängt

Onsdag 25/12 Stängt

Torsdag 26/12 Stängt

Fredag 27/12 Stängt

Måndag 30/12 Stängt

Tisdag 31/12 Stängt

Onsdag 1/1 Stängt

Torsdag 2/1 Öppet

Fredag 3/1 Öppet

Måndag 6/1 Stängt